Ouder-advies

Ondanks alle hulpverlening en inspanningen op school, of moeten we zeggen precies daardoor, loopt het thuis soms zeer moeilijk voor en met kinderen of jongeren met ASS.

Je ziet als ouder je kind te vaak boos, verdrietig of ongelukkig en krijgt een gevoel van machteloosheid omdat al je inspanningen blijkbaar weinig uithalen.


Misschien is het dan tijd om de pauze-knop in te drukken en om even een totaal-overzicht te maken van de situatie op dit moment. Waar staan we nu? Waar is iedereen die betrokken is mee bezig ? Is alles nog goed afgestemd ? Hoe moet dit verder en waar moet dit heen?
Dit totaal-overzicht is een puzzel van 1000 stukken en wanneer je zelf één van die betrokken puzzelstukjes bent wordt het zeer moeilijk om de hele situatie nog te overzien.
Met wat hulp van buitenaf kan dan een enorm gewicht van je schouders vallen: iemand neemt het even van je over.

Wij helpen ouders dit plaatje maken of herbekijken wanneer het gevoel ontstaat dat er geen vooruitgang meer wordt geboekt. We geven een andere kijk en een nieuw inzicht, ook een andere benadering in de gezamenlijke zoektocht naar de meest haalbare oplossing, om zo het gestrande schip weer vlot te krijgen.

Maak ook kennis met mogelijke hulpmiddelen.